Com em puc inscriure?

El procés d’inscripció és molt senzill, les inscripcions són gestionades per la Federació Catalana de Triatló des del seu web. Per inscriure’t, simplement dirigeix-te a l’apartat d’inscripcions i fes clic a l’enllaç que apareixerà un cop estigui obert el termini per realitzar-les. Segueix els passos que t’indiquem i en dos minuts hauràs completat la teva inscripció i arribaràs a la plataforma de pagament amb targeta.

Quina és l’edat mínima per participar?

L’edat mínima per participar és de 15 anys.

Puc participar amb els meus amics o familiars?

Sí, l’únic que haureu de fer és inscriure-us abans que s’esgotin les places i gaudir de la prova junts!

Com puc comprovar la meva inscripció?

Quan la teva inscripció estigui completada, rebràs un correu electrònic de confirmació amb les teves dades d’inscripció.
A més, pots consultar en tot moment les teves dades i la teva inscripció a l’apartat “Llistat d’inscrits” del menú “Inscrits”.
Si no reps el correu electrònic de confirmació és important que comprovis les carpetes del teu correu no desitjat o et posis en contacte amb nosaltres.

Puc anul·lar la meva inscripció i recuperar els diners?

La inscripció al BFAST Duatló de Rubí contempla la devolució de l’import sempre i quan es compleixin les següents condicions:

  1. Si és per una causa justificada i es comunica per escrit indicant els motius i aportant els justificants de la situació excepcional.
  2. Si es comunica abans del dijous de la setmana de celebració de la prova.

Davant d’inclemències climatològiques que impossibilitin la celebració del duatló amb la totalitat dels seus segments, l’organització durà a terme una altra prova alternativa. Per exemple: si s’anul·lés del tram de ciclisme per pluja es duria a terme una cursa a peu.

Puc canviar la meva inscripció o cedir-la a un altre participant?

No. El participant que no pugui assistir a una prova en la qual s’ha inscrit no podrà traspassar-la a un altre participant sota cap supòsit, inclòs lesions, accidents, viatges, canvis de torn laboral, etc.
Qualsevol nou participant haurà de realitzar una nova inscripció.
Recorda que participar sense estar correctament inscrit (amb la inscripció d’un altre participant) és il·legal i denunciable per part de les autoritats i implica que participaràs sense disposar d’assegurança d’accidents sota la teva sencera responsabilitat.

Puc sol·licitar canvis durant el lliurament de dorsals?

No, les incidències relatives a canvis de participant no seran ateses durant el lliurament de dorsals el dia de la prova.

M’he inscrit al BFAST Duatló de Rubí. On i quan he de recollir el meu material?

Has de recollir el teu dorsal i el teu xip en el cas que siguis participant no federat el mateix dia de la prova a la zona de meta, a partir de les 8:45 h i abans de les 9:45 h. En el cas que siguis un participant federat, hauràs de portar el teu dorsal i el teu xip, facilitat per la Federació en el moment de realitzar la llicència. La teva bossa d’obsequis la podràs recollir al acabar la prova a la zona de meta.

Quins són els recorreguts?

Pots consultar els mapes dels recorreguts aquí.

Quines bicicletes estan permeses?

Consulta el reglament de competicions de la Federació Espanyola de Triatló per ampliar aquesta informació.

On puc consultar els horaris de la prova?

Pots consultar tots els horaris de la prova en aquest enllaç.

Quan he d’anar cap a la sortida?

Et recomanem que arribis a les proximitats de la sortida 15 minuts abans de l’inici de la prova. La sortida es realitzarà des de la Rambla del Ferrocarril, centre neuràlgic de la prova.

Quantes voltes he de donar en bicicleta?

En el nou circuit d’aquesta edició, hauràs de donar dues voltes al circuit de ciclisme (el qual pots consultar aquí). Recorda que és la teva obligació conèixer les voltes que portes.

El circuit és molt complicat?

No. La majoria del recorregut es realitza per la carretera comarcal C-1413a, una carretera ideal per aquest tipus de proves. Encara que totes les corbes estan molt ben senyalitzades, hauràs d’extremar la precaució abans de cadascuna d’elles; sobretot si circules en grup.
En qualsevol cas, recorda que hauràs de circular sempre per la dreta per permetre ser avançat per altres participants més ràpids.

Hi haurà servei tècnic a la prova?

Sí. Disposaràs d’un taller per a reparacions d’última hora a la zona de meta.

Està permès el drafting (anar a roda)?

Sí, està permès anar a roda d’un altre participant.
Si no tens experiència d’anar a roda, no et compliquis i deixa una separació amb el participant que vagi per davant teu.

Què passa si tinc una avaria durant la prova?

Si pots continuar i estàs prop de la zona de boxes, pots seguir caminant. Si per contra, et trobes en un punt molt allunyat, comunica-ho al personal de l’organització que tinguis més aprop i et portarà a tu i a la teva bicicleta fins a la zona de boxes.

Puc escoltar música mentre corro?

No. Per motius de seguretat, necessitem que estiguis completament atent a la prova i si no hi sents no ho aconseguirem.

Estan els quilòmetres marcats?

Sí, trobaràs la referència quilomètrica cada 5 quilòmetres en el tram de ciclisme i cada 2.5 km en el tram de cursa a peu.

Puc córrer amb la mateixa roba que he portat en el tram de ciclisme?

Sí, l’única cosa que has de complir és portar el tors cobert i el dorsal davant.

Quants avituallaments hi haurà i què hi trobaré en cada un?

Pots trobar tota aquesta informació en aquest apartat.

Quina distància hi ha des de l’arribada fins a la zona de boxes?

Hi ha aproximadament 70 metres des de la línia d’arribada fins a la zona de boxes.

Què he de fer en la primera transició de cursa a peu a ciclisme?

Si no ets expert, pren-te el teu temps, no és passa res per perdre uns segons. El primer que hauràs de fer és trobar la teva bicicleta. Mira els cartells numerats per dorsal i pren referències visuals per arribar fins a la teva posició.
El cronòmetre no es para durant la transició. Ningú pot ajudar-te en cap moment durant la competició.
El primer que has de fer és posar-te el casc i corda-te’l, ja que si toques la bici sense el casc seràs amonestat. Després et col·loques el dorsal, que en el tram de ciclisme ha d’estar visible a l’esquena.
El tors ha d’anar cobert en bici i en la cursa a peu.
No pots pujar-te a la bici fins que surtis de la zona de transició i passada la línia que t’indiquin els jutges.

Què he de fer en la segona transició de ciclisme a cursa a peu?

Afluixa la velocitat en els últims metres de ciclisme i localitza amb antelació el lloc per baixar-te de la bici.
Baixa’t de la bici abans d’entrar a la zona de transició seguint les indicacions dels jutges. No et treguis el casc fins que col·loquis de nou la bici a la barra del teu box.
El dorsal has de col·locar-te’l ara a la part davantera per afrontar la cursa a peu. Deixa les teves pertinences ben col·locades per evitar la seva pèrdua.

Poden acompanyar-me amb algun vehicle?

Els vehicles motoritzats, bicicletes o patinadors que no pertanyin a l’organització, no podran transitar pels circuits de cada prova. Els vehicles autoritzats que realitzin el seguiment de les proves, portaran una identificació visible en tot moment.
El fet de rebre ajut extern diferent del que aporta l’organització o fer-se acompanyar per algun vehicle o patinador suposa la desqualificació del participant.

Tindré assistència mèdica i seguretat durant la prova?

Per suposat, la seguretat en la via pública i el control del trànsit serà responsabilitat dels cossos de seguretat. Els voluntaris i personal de la Federació Catalana de Triatló controlaran l’àrea de transició i l’accés de totes les persones al mateix.

Hi haurà assistència sanitària d’acord a la normativa vigent i al número de participants.